marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Roladki nadziewane kolorami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Schab opłukać,osuszyć,pokroić i oprószyć przyprawami Warzywa obrać,umyć,posiekać.Ser zetrzeć.Nadziewać plastry.Kłaść na patelnię.Smażyć 8m.

Roladki nadziewane kolorami.

Składniki:

Roladki nadziewane kolorami.

 

  • 1 kg.schabu bez kości,
  • 2 świeże kolorowe papryki,
  • 2 duże marchewki,
  • groszek konserwowy,
  • cebula duża,
  • starty żółty ser,
  • olej do smażenia,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • pieprz,
  • sól,
  • wykałaczki do mięsa.

Sposób przygotowania:

Roladki nadziewane kolorami.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na średnie plastry i oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki, a międzyczasie umyć, obrać i posiekać jarzyny. Groszek wyjąc z puszki i odsączyć na sitku,zetrzeć ser. Mięso wyjąć z lodówki i nadziewać plastry schabu jarzynami i startym serem. Zwinąć i spiąć po obu stronach wykałaczkami. Obtaczać roladki w jajku i bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz na patelni i na skwierczący kłaść roladki. Smażyć na złoty kolor z kilka minut, obracając na wszystkie strony roladki za pomocą widelców. Wyjąć, osączyć z tłuszczu i przełożyć na półmisek lub talerze.zdjąć przed podaniem wykałaczki. Podawać z frytkami lub ziemniaczanymi kulkami i surówką.