Sposób przygotowania:
Roladki nadziewane kolorami.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na średnie plastry i oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki, a międzyczasie umyć, obrać i posiekać jarzyny. Groszek wyjąc z puszki i odsączyć na sitku,zetrzeć ser. Mięso wyjąć z lodówki i nadziewać plastry schabu jarzynami i startym serem. Zwinąć i spiąć po obu stronach wykałaczkami. Obtaczać roladki w jajku i bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz na patelni i na skwierczący kłaść roladki. Smażyć na złoty kolor z kilka minut, obracając na wszystkie strony roladki za pomocą widelców. Wyjąć, osączyć z tłuszczu i przełożyć na półmisek lub talerze.zdjąć przed podaniem wykałaczki. Podawać z frytkami lub ziemniaczanymi kulkami i surówką.