Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Roladki schabowe z farszem z mięsa mielonego i pieczarkami. Smaczne efektowne niedzielne danie obiadowe

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab kroimy na plastry , lekko rozbijamy tak aby nie rozerwać mięsa. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę smażymy na oleju dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje doprawiamy solą i pieprzem. Drugą cebulę ,czosnek obieramy i drobno kroimy dodajemy wraz z jajkiem do mięsa mielonego doprawiamy do smaku. Na rozbity schab nakładamy porcję mięsa mielonego i ok 1 łyżkę pieczarek , zwijamy i spinamy wykałaczkami. Roladki smażymy z każdej strony na małym ogniu na patelni grillowej, następnie przekładamy je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego nakładamy na każdą roladkę trochę masła i zapiekamy ok 1h w temp 180 stopni.
Roladki schabowe
Cebulę smażymy na oleju dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje doprawiamy solą i pieprzemb
Roladki schabowe
Drugą cebulę ,czosnek obieramy i drobno kroimy dodajemy wraz z jajkiem do mięsa mielonego doprawiamy do smaku
Roladki schabowe
Na rozbity schab nakładamy porcję mięsa mielonego i ok 1 łyżkę pieczarek , zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Roladki schabowe
Roladki smażymy z każdej strony na małym ogniu na patelni grillowej, następnie przekładamy je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego nakładamy na każdą roladkę trochę masła i zapiekamy ok 1h w temp 180 stopni.