Sposób przygotowania:
Roladki Schabowe - moja wersja
Pieczarki pokroić w półplasterki, szczypiorek posiekać, podsmażyć razem na masełku. Mięso rozbić cieniutko, najlepiej w woreczku foliowym, zeby nie porobić dziur:). Każdy płat opruszyć solą i pieprzem, a potem posmarować mieszanką musztardy i majonezu. Na mięsko położyć plasterek szynki i sera. W szerszej części płatu poukładać słupki papryki i ogórka, dołożyć pieczarki ze szczypiorkiem, posolić i popieprzyć. Dłuższe brzegi płatu zawwinąć lekko do środka, następnie całość zrolować (zob. zdjęcie) i spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić ok. 20 minut. Roladki świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i np kalafiorkiem. Smacznego!