Malgosia*Ieper

Malgosia*Ieper

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Roladki Schabowe - moja wersja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

prosty sposób na ciekawe danie ze schabu

Roladki Schabowe - moja wersja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki Schabowe - moja wersja

 

  • Dla 2 osób:
  • 2 plastry schabu
  • 2 plasterki szynki
  • 2 plasterki ( lub kilka słupków) sera żółtego
  • ćwiartka czerwonej (lub innej) papryki
  • 3, 4 spore pieczarki
  • trochę grubego szczypiorku
  • pół ogórka kiszonego
  • po łyżeczce ostrej musztardy i majonezu
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • olej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki Schabowe - moja wersja
Pieczarki pokroić w półplasterki, szczypiorek posiekać, podsmażyć razem na masełku. Mięso rozbić cieniutko, najlepiej w woreczku foliowym, zeby nie porobić dziur:). Każdy płat opruszyć solą i pieprzem, a potem posmarować mieszanką musztardy i majonezu. Na mięsko położyć plasterek szynki i sera. W szerszej części płatu poukładać słupki papryki i ogórka, dołożyć pieczarki ze szczypiorkiem, posolić i popieprzyć. Dłuższe brzegi płatu zawwinąć lekko do środka, następnie całość zrolować (zob. zdjęcie) i spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić ok. 20 minut. Roladki świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i np kalafiorkiem. Smacznego!
Roladki Schabowe - moja wersja
super sposob na cieniutkie platy bez dziur
Roladki Schabowe - moja wersja
zawijamy z boku , aby nic nie wypadalo i rolujemy
Roladki Schabowe - moja wersja
obsmazamy na rumiano ( uwazajcie na wykalaczki, zeby nie porysowac patelni)
Roladki Schabowe - moja wersja
efekt koncowy - tylko nie zapomnijcie wyjac wykalaczek przed podaniem:)