Sposób przygotowania:
Roladki schabowe wg beatkaa153
Pieczarki umyć,[starsze trzeba obrać] pokroić w plastry albo ósemki.Przełożyć na patelnię i przesmażyć na rozgrzanym maśle. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Przygotowaną marchew dodać do pieczarek. Przesmażyć .Podlać odrobiną wody i chwilę dusić.Przestudzić. Pietruszkę opłukać, osuszyć, drobno pokroić i dodać do farszu.Wbić jajko, dodać łyżkę tartej bułki, wymieszać.Farsz doprawić do smaku. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, lekko oprószyć solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładać na płaty misa i zwijać roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano na wolnym ogniu kilkakrotnie obracając.