Sposób przygotowania:
Roladki schabowe aromatyzowane salami
Mięso schabowe myjemy, osuszamy. Kroimy je w poprzek włókien w równe plastry. Ścinamy wszystkie tłuste i odstające kawałki i błony. Mielimy je razem obraną cebulą, czosnkiem i boczkiem.Solimy i doprawiamy do smaku. Dodaj pieprz czarny grubo mielony i pieprz ziołowy . Mieszamy dokładnie . Każdy płat skrapiamy sosem sojowym, nakładamy trochę farszu. Następnie nakładamy plasterki salami po czym zwijamy mięso w roladę. Związujemy każdą sztukę nitką lub spinamy szpileczką do zrazów, a następnie obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle lub oleju. Gdy się zarumienią podlewamy roladki winem (lub wodą). Dusimy rolady na małym ogniu uzupełniając sos odrobiną wody od czasu do czasu , by się nie przypaliły.