Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki można przygotować również z innego mięsa, nie tylko ze schabu.

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką
Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Pieczarki i cebulę obrać, umyć, posiekać, poddusić na maśle. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę farszu, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką
Pieczarki z cebulką dusimy na maśle pod przykryciem.
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką
Mięso rzobijamy tłuczkiem do mięsa i przyprawiamy.
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką
Roladki podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju.
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką
Podsmażone roladki podlewamy wodą i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.