WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1711]

Roladki schabowe z pomidorem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z mięsa schabowego nadziewane pomidorem cebulką i serem żółtym, panierowane w jajku i w bułce i usmażone na patelni.

Roladki schabowe z pomidorem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z pomidorem i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pomidorem i serem

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Przyprawić solą i pieprzem. Pomidora pokroić na ósemki. Po jednej takiej ósemce ułożyć na kotletach. Posypać je pokrojoną w kostkę cebulą.

Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i po trochu nałożyć na pomidory. Kotlety zwinąć z farszem w roladki. Brzegi spiąć wykałaczkami. Roladki opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju.

Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy żeby odsączyć z tłuszczu. Podawać np. z frytkami.

Roladki schabowe z pomidorem i serem
Roladki schabowe po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Roladki schabowe z pomidorem i serem
Opanierowane roladki włożone na gorący olej
Roladki schabowe z pomidorem i serem
Roladki zwinięte z farszem spięte wykałaczkami
Roladki schabowe z pomidorem i serem
Farsz nałożony na rozbite kotlety schabowe