Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z warzywami
Warzywa obieramy, a następnie ścieramy na grubej tarce. Dusimy do miękkości, podlewając wodą. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy do smaku. Schab rozbijamy na duże płaty, oprószamy solą i pieprzem, wykładamy na nie farsz. Mięso rolujemy, związujemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na tłuszczu, następnie podlewamy wodą i dusimy około 50 minut. Dodajemy przyprawy. Roladki wyjmujemy, a sos miksujemy. Można zaciągnąć do śmietaną.
![Roladki schabowe z warzywami Roladki schabowe z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-warzywami-331820.jpg)
![Roladki schabowe z warzywami Roladki schabowe z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-warzywami-331821.jpg)
![Roladki schabowe z warzywami Roladki schabowe z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-warzywami-331822.jpg)
![Roladki schabowe z warzywami Roladki schabowe z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-warzywami-331823.jpg)
weronikaS