goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki schabowe z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Roladki są pyszne. Zamiast schabu możemy użyć ładną szynkę, a nadzienie możemy zrobić z tego na co mamy akurat ochotę np. farsz grzybowy.

Roladki schabowe z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z warzywami

 

  • schab 6 kotletów

 

 

 

  • do smażenia:
  • smalec

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z warzywami
Warzywa obieramy, a następnie ścieramy na grubej tarce. Dusimy do miękkości, podlewając wodą. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy do smaku. Schab rozbijamy na duże płaty, oprószamy solą i pieprzem, wykładamy na nie farsz. Mięso rolujemy, związujemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na tłuszczu, następnie podlewamy wodą i dusimy około 50 minut. Dodajemy przyprawy. Roladki wyjmujemy, a sos miksujemy. Można zaciągnąć do śmietaną. 
Roladki schabowe z warzywami
Warzywa obieramy, a następnie ścieramy na grubej tarce
Roladki schabowe z warzywami
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy do smaku
Roladki schabowe z warzywami
Schab rozbijamy na duże płaty, oprószamy solą i pieprzem, wykładamy na nie farsz
Roladki schabowe z warzywami
ięso rolujemy, związujemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na tłuszczu

Tagi:

sosy schab