malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Następnie chłodzimy. Śledzie lubię w każdej postaci, nie tylko jeść, ale także przyrządzać dla rodziny.

Roladki śledziowe

Składniki:

Roladki śledziowe

 

  • 1 kg płatów śledziowych kwaszonych,
  • sól,
  • pieprz, 2
  • szklanki mleka,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 puszka pomidorów w puszce,
  • 4 marchewki,
  • szczypta kurkumy,
  • 3 cebule, 1
  • /2 szklanki oleju,
  • łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Roladki śledziowe
Płaty moczymy przez godzinę w wodzie z mlekiem, następnie płuczemy i osuszamy. Cebule kroimy w piórka, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do rondla, dodajemy pomidory, solimy, pieprzymy, słodzimy, dodajemy kurkumę, koncentrat, dusimy do miękkości, dodajemy olej, studzimy. Każdy płat smarujemy farszem, zwijamy, spinamy wykałaczką, dekorujemy farszem po wierzchu.