Sposób przygotowania:
Roladki śledziowe z nutą orientu
Filety śledziowe odsączyć z oleju i przekroić wzdłuż. Cebule pokroić w drobna kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, dodać curry, kurkumę, pieprz cytrynowy, paprykę, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać przyprawy z cebulą i smażyć chwilkę uważając, żeby nie przypalić. Przełożyć cebulę do miseczki. Do cebuli dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy łyżką i przyprawiamy do smaku. Część sosu wykładamy na talerz/półmisek, na którym będziemy podawać śledzie. Na patelnię wlać ponownie olej i zeszklić ryż, następnie podlać go wodą i gotować parę minut. Można dodać do ryżu przyprawy np. ziele angielskie, listki laurowe. Ryż powinien być lekko twardy. Ugotowany ryż dodajemy do pozostałej w misce części sosu cebulowego, dodajemy również kukurydzę, mieszamy wszystkie składniki. Śledzie zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i układamy na sosie. Do środka roladki nakładamy sałatkę z ryżu i kukurydzy. Najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby wymieszały się smaki.