ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Roladki śledziowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie - mogą być podawane jako dodatek do kolacji.

Roladki śledziowe

Składniki:

Roladki śledziowe

 

  • 1.2 kg płatków śledziowych
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1-2 łyżki musztardy
  • 1 papryka czerwona marynowana
  • 10 dag żółtego sera
  • garść marynowanych cebulek i zielonych oliwek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Roladki śledziowe
Musztardę wymieszać z miodem, posmarować śledzie i odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnego dnia zetrzeć na grubej tarce ser. Na posmarowane filety nałożyć paski papryki, posypać serem. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Na jej końce wbić cebulkę i oliwkę. Ułożyć na półmisku i udekorować resztą cebulek i oliwek.

Tagi:

sery ser