Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Roladki śledziowe na półsłodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś znanego w nie znanym wydaniu....... Pomysł zaczerpnięty z książki, udoskonalony

Roladki śledziowe na półsłodko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki śledziowe na półsłodko

 

  • 4 filety śledziowe z octu
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 100 ml śmietany
  • 2 łyżki posiekanej drobno papryczki chili lub wedle uznania
  • cebula
  • łyżka konfitury np brzoskwinia lub mirabelka
  • sok z jednej cytryny
  • zielenina do dekoracji

Sposób przygotowania:

Roladki śledziowe na półsłodko
Jabłka umyć , obrać zetrzeć na tarce na dużych oczkach, polać sokiem z cytryny, wymieszać z cebulą pokrojoną na drobną kostkę i papryczkę , ilość wedle uznania . Płaty śledzi osuszyć , na każdy nałożyć trochę jabłek, zrolować , spiąć wykałaczką . Śmietanę przyprawić i polać roladki. Udekorować zieleniną i konfiturą.
Roladki śledziowe na półsłodko
Układamy sporą część farszu na śledzika...
Roladki śledziowe na półsłodko
delikatnie zwijamy filet śledziowy...........