iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie roladki są smaczne na obiad. Dlatego często je robię a moja rodzina je bardzo chwali. Można podawać do nich ziemniaki.

Roladki wieprzowe

Składniki:

Roladki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe
Schab kroimy w plastry, każdy bardzo cienko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem, cebule kroimy w piórka i przesmażamy z przeciśniętym czosnkiem, studzimy i porcje cebuli wykładamy na roladki, na brzegu kładziemy kawałki ogórka oraz pomidora, zwijamy. Maczamy roladki z rozkłóconych jajkach oraz panierujemy bułką tartą. Smażymy roladki na gorącym oleju na złoto na wolnym ogniu aby się przesmażyły w środku.