Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Roladki wołowe z serkiem feta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z mielonego mięsa wołowego nadziewane serkiem feta

Roladki wołowe z serkiem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wołowe z serkiem feta

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe z serkiem feta
Do zmielonego mięsa wołowego dodajemy jedno jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną cebulkę, przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem mieszamy , aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy i wkładamy na około 1h do lodówki. Po wyjęciu formujemy podłużne kotleciki. Serek feta kroimy na długie paski. Do każdego kotleta wkładamy jeden pasek i zawijamy mięsko. Obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na gorący olej. Obsmażamy około 3min. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego , zalewamy sosem (ja użyłam sosu z torebki - sos jasny). Piekarnik nagrzewamy do 180st. Wkładamy do piekarnika na około 20min. Smacznego
Roladki wołowe z serkiem feta
Roladki przygotowane do obtoczenia w bułce i obsmażenia.
Roladki wołowe z serkiem feta
Mięsko otaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej.
Roladki wołowe z serkiem feta
Roladki smażymy około 3min, aż sie zarumienią z obu stron.
Roladki wołowe z serkiem feta
Roladki w naczyniu żaroodpornym przygotowane do włożenia do piekarnika.