Sposób przygotowania:
Roladki z bekonem i musztardą
Piersi z kurczaka umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić na 8 części,lekko rozbić,posolić i posypać pieprzem.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,zeszklić na łyżce oleju,dodać pokrojony w kosteczkę bekon,jeszcze chwilkę smażyć,wystudzić.
Do farszu dodać musztardę,posiekaną natkę z pietruszki, pieprz i bułkę tartą.
Na rozbite mięso wkładać po łyżce farszu,zwinąć,spiąć wykałaczką,panierować w jajku i bułce tartej.(przed włożeniem na patelnie,wykałaczkę wyjąć,kładąc zwinięciem do dołu.
Smażyć na oleju na złoty kolor
, na małym ogniu,przekręcając kilka razy.
Smacznego.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę,zeszklić na łyżce oleju,dodać pokrojony w kosteczkę bekon,jeszcze chwilkę smażyć,wystudzić.
Do farszu dodać musztardę,posiekaną natkę z pietruszki, pieprz i bułkę tartą.
Na rozbite mięso wkładać po łyżce farszu,zwinąć,spiąć wykałaczką,panierować w jajku i bułce tartej.(przed włożeniem na patelnie,wykałaczkę wyjąć,kładąc zwinięciem do dołu.
Smażyć na oleju na złoty kolor
, na małym ogniu,przekręcając kilka razy.
Smacznego.
luna