iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki z faszerowanego boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny smak, danie idealne na gościny oraz niedzielne obiady, fajne urozmaicenie tradycyjnych dań. Możemy podawać z sosem.

Roladki  z faszerowanego boczku

Składniki:

Roladki z faszerowanego boczku

 

Sposób przygotowania:

Roladki z faszerowanego boczku
Kaszę gotujemy, studzimy, mieszamy z mięsem, solimy, wbijamy jajka, wyrabiamy masę. W każdy plaster boczku nakładamy porcję farszu i zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką, stawiamy końcem w dół, Pieczemy pod przykryciem 30 min w temp. 170 stopni następnie nakładamy kawałek sera i jeszcze bez przykrycia zapiekamy 10 min.