Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z indyka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z indyka z czosnkiem, bazylią i suszoną papryką.

Roladki z indyka 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z indyka 2

 

  • 4 sznycle z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki papryki suszonej w płatkach
  • 10 listków świeżej bazylii
  • olej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki przyprawy do indyka
  • 1 kostka mięsna
  • 1/4 cebuli

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka 2
Listki bazylii posiekać. Dodać do niej wyciśnięty czosnek, 5 łyżeczek oleju i paprykę w płatkach. Dokładnie wymieszać. Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym sznyclu rozsmarować trochę przygotowanej mieszanki z bazylią. Na każdym położyć po kawałku cebuli, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki posypać przyprawą do indyka,  zrumienić na oleju. Dodać do nich kostkę mięsną i wlać 1 szklankę wody. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Roladki z indyka 2
Posiekana bazylia wymieszana z czosnkiem olejem i płatkami papryki.
Roladki z indyka 2
Rozbite tłuczkiem sznycle oprószone solą i pieprzem.
Roladki z indyka 2
Przygotowana mieszanka rozsmarowana na sznyclach.
Roladki z indyka 2
Zrumienione roladki z dodatkiem kostki mięsnej i wody.