Sposób przygotowania:
Roladki z indyka z papryką w sosieMięso myję i dzielę na plastry, z tej porcji zrobiłam 5 roladek. Plastry delikatnie rozklepuję tłuczkiem( przez worek foliowy) . Następnie smaruję każdy chrzanem z żurawiną ( 1 łyżeczka na porcję) Na to kładę plaster szynki. Umytą paprykę i ogórka kroję w paseczki, pieczarki na ćwiartki, układam na szynce, na wierzch dodaję kawałek serka topionego. Zwijam roladki, spinam wykałaczkami, każdą roladkę obtaczam w mące, i przesmażam na oleju. Do osobnego rondla wlewam wodę ( około 330 ml) dodaję przyprawy ( liść, ziele, pieprz i warzywko) zagotowuję i dodaję podsmażone roladki. Duszę 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie roladki wyciągam, powstały wywar przecedzam na sitku, i robię sos. Dodaję resztę chrzanu, i zagęszczam mąką i śmietaną. Ewentualnie doprawiam warzywkiem. Zagotowuję i gotowe. Rolady podaję z warzywami, polane sosem. Można podać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.
Zobacz jak zrobić delikatne Roladki z indyka z odrobiną curry >>>
MagdaMM
zbysiowa
Dziękuję:)
anemon
zbysiowa
Dziękuję;)
Bahus
zbysiowa
U mnie przeważnie kolorowo;))
evita0007
zbysiowa
:)