Sposób przygotowania:
Roladki z jajkami i szpinakiem
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa jak najmocniej ( uważając przy tym by nie uszkodzić całości mięsa ) .Szpinak podsmażyć na łyżeczce masła , wymieszać z koprem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajko rozgnieść widelcem na miazgę – lekko posolić. Mięso posolić , popieprzyć .Na każdy płat mięsa położyć warstwę masy jajecznej, na to szpinak. Zwinąć roladki .Związać nicią do pieczenia mięs .Obsmażyć na rumiano na reszcie masła i oleju. Wlać wodę i dusić na małym gazie ok. 30 minut tak by płyn odparował do połowy objętości. Wyjąć roladki i usunąć nici . Wlać śmietankę zmieszaną z mąką .Zagotować .Doprawić maggi. Podawać przekrojone na pół z ziemniakami puree , osobno podanym sosem i surówką .