Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Roladki z kapusty mortadeli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeżeli ktoś nie lubi mortadeli może użyć inną,grubą kiełbasę.

Roladki z kapusty mortadeli

Składniki:

Roladki z kapusty mortadeli

 

  • 8 liści białej lub włoskiej kapusty,
  • 8 cienkich plastrów mortadeli,
  • 20dag.pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka margaryny,
  • sól i pieprz
  • Sos;
  • 1szkl.wody,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1kost rosołu drobiowego,
  • 1\2szkl.śmietany,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kapusty mortadeli
Liście kapusty przygotować jak na gołąbki,na każdy położyć po plasterku mortadeli i pieczarki wcześniej pokrojone i usmażone z cebulą,doprawione solą i pieprzem.Po czym zwinąć liście w rulon.Ułożyć w prodiżu lub brytfance,podlać wodą,posolić,dodać tłuszcz i dusić tak jak gołąbki.Szklankę wody zagotować z koncentratem pomidorowym,kostką rosołową i podprawić śmietaną wymieszaną z mąką,przyprawić do smaku.Roladki podawać z sosem i posypać je zieleniną.

Tagi:

sosy kapusta