Sposób przygotowania:
Roladki z karczku
Marchew i pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przygotowane pieczarki i marchew, razem dusimy(czy podsmażamy). Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy 1/2 drobno pokrojonej cebuli.
Oprószamy tartą bułką i doprawiamy do smaku.
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem i nacieramy czosnkiem roztartym z solą. Przy brzegu każdego plastra kładziemy farsz i zwijamy w roladkę.
W garnku lub rondlu do duszenia mięsa rozgrzewamy olej i zasmażamy każdą roladkę zawinięciem do dołu. Dodajemy resztę pokrojonej cebuli. Chwilę razem smażymy a następnie podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i dusimy aż odparuje woda.
Roladki często obracamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przygotowane pieczarki i marchew, razem dusimy(czy podsmażamy). Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy 1/2 drobno pokrojonej cebuli.
Oprószamy tartą bułką i doprawiamy do smaku.
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem i nacieramy czosnkiem roztartym z solą. Przy brzegu każdego plastra kładziemy farsz i zwijamy w roladkę.
W garnku lub rondlu do duszenia mięsa rozgrzewamy olej i zasmażamy każdą roladkę zawinięciem do dołu. Dodajemy resztę pokrojonej cebuli. Chwilę razem smażymy a następnie podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i dusimy aż odparuje woda.
Roladki często obracamy.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuję Bożenko:))