katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z karczku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne roladki jako dodatek do obiadu i nie tylko. Często takie robię bo wszyscy takie lubimy choć z innym farszem też są smaczne.

Roladki z karczku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z karczku

 

Sposób przygotowania:

Roladki z karczku
Marchew i pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przygotowane pieczarki i marchew, razem dusimy(czy podsmażamy). Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy 1/2 drobno pokrojonej cebuli.

Oprószamy tartą bułką i doprawiamy do smaku.

Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem i nacieramy czosnkiem roztartym z solą. Przy brzegu każdego plastra kładziemy farsz i zwijamy w roladkę.

W garnku lub rondlu do duszenia mięsa rozgrzewamy olej i zasmażamy każdą roladkę zawinięciem do dołu. Dodajemy resztę pokrojonej cebuli. Chwilę razem smażymy a następnie podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i dusimy aż odparuje woda.

Roladki często obracamy.
Roladki z karczku
Poladki z karczku po wyjęciu z gara w całości.