Sposób przygotowania:
Roladki z królika
Z udek delikatnie usunąć kości,następnie rozciąć żeby powstały płaty,lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Warzywa,ser pleśniowy i boczek pokroić w paski.Jajka roztrzepać z solą i pieprzem,dodać rozpuszczone masło i mieszać,aż zgęstnieje.Na każdym płacie układać po trochę każdego ze składników,polać masą jajeczną i ciasno zwinąć w roladki,spiąć wykałaczkami.Następnie przesmażyć je ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przełożyć do brytfanki,przykryć,wstawić do piekarnika i piec w 200"C przez ok.30min.W czasie pieczenia podlewać je piwem.Po upieczeniu roladki wyjąć,a sos zagęścić mąką,zagotować i dodać oregano,wymieszać.Włożyć roladki do sosu i podgrzać.
misia53
Sarenka