Sposób przygotowania:
Roladki z Kurczaczka
1.Szpinak przebrac i oczyscic. Jeszcze mokry wlozyc do duzego garnka i dusic na malym ogniu, az zmieknie. Odcedzic, osaczyc i odczisnac, nastepnie posiekac i wymieszac z rozdrobniona feta, ricotta, bulka tarta i zoltkiem. Doprawic sola i pieprzem.2.Piekarnik rozgrzac do 180 stopni. Mieso umyc, osuszyc, rozbic tluczkiem, doprawic sola, pieprzem i rozmarynem. Na kazdym kawalku miesa rozlozyc po plastrze szynki i niewielka ilosc szpinaku. Filety zwinac w roladki, umocowac wykalaczka i ulozyc w zaroodpornym naczyniu. Zapiekac 30-40 minut, wyjac i odstawic w cieple miejsce. 3.Sos z pieczenia miesa wymieszac z bulionem, zagotowac, po czym zagescic zagestnikiem. Doprawic sola i pieprzem. Roladtki pokroic ukosnie na kawalki, rozlozyc na polmisku i polac sosem. Mozna podac z ziemniakami i warzywami.