Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka.
Pierś obieramy z tłuszczu i błon. Przecinamy i rozbijamy na cienkie płaty. Twaróg, doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i dodajemy białko. Wszystko starannie mieszamy. Wędlinę i ogórka kroimy w słupki. Każdy płat mięsa najpierw smarujemy twarogiem, następnie układamy słupki pozostałych składników. To żółte to kawałki żółtego serka własnej roboty. Ale to można zastąpić gotowym np piórko. Doskonale można zrobić z samym ogórkiem,twarogiem i wędliną. Tak przygotowane roladki zawijamy i układamy na gorącej patelni z odrobiną wody i słodką papryką, łączeniem do dołu. Można dusić pod przykryciem często obracając. Po wyciągnięciu na patelnię można wlać odrobinę wody, zabielić mlekiem lub jogurtem, doprawić i mamy sosik do potrawy.