Sposób przygotowania:
roladki z kurczaka z jabłkami i rodzynka
Piersi z kurczaka myjemy, dzielimy na pół, rozbijamy, przypruszamy pieprzem i przyprawą do kurczaka. 0,25 szklanki rosołu wlewamy do rondelka, dodajemy masło a gdy się rozpuści, dodajemy jabłka potrojone w kostkę i umyte rodzynki. Wszystko mieszamy. Następnie zdejmujemy z palnika. robimy kogel-mogel z żółtka i cukru wsypujemy do niego bułkę tartą i wymieszać (powinna powstać gęsta masa, jeśli jest zbyt rzadka dodajemy więcej bułki tartej). Dodać do rondla z rosołem, dokładnie wymieszać.Gotowym nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczką Smażymy ze wszystkich stron na gorącym klarowanym maśle. Mąkę, estragon i odrobinę przyprawy do kurczaka łączymy, dodajemy do tłuszczu ze smażenia roladek i chwilę zasmażamy, potem dodajemy rosół i mieszamy, tak, żeby sos był gładki (nie wiem jak wy, ale ja nie znoszę grudek w sosie), dodajemy roladki i ewentualnie resztę nadzienia (ja zwykle nadzienia robię trochę więcej, dzięki niemy sos jest dużo lepszy). Całość dusimy do momentu aż roladki będą miękkie.