Sposób przygotowania:
roladki z kurczaka z serem rokpol
Piersi rozbić, nie uszkadzając, jak najcieniej, pod folią spożywczą. Natrzeć solą i pieprzem. Brokuły obgotować we wrzątku, lekko rozdrobnić widelcem. Masło rozgrzać, wsypać mąkę, dolewać stopniowo mleko ciągle mieszając aż uzyskamy konsystencje gęstej śmietany. Posolić lekko, dodać gałkę.
Na połówki roladek kłaść rozkruszony ser i oliwki, zwijać tak jak krokiety. Panierować w mące i obsmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, najpierw na stronie z zamknięciem.
Do beszamelu dodać brokuły, roladki ułożyć zamknięciem na dół w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, polać sosem i zapiec 20 min w temp 160 st.
Na połówki roladek kłaść rozkruszony ser i oliwki, zwijać tak jak krokiety. Panierować w mące i obsmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, najpierw na stronie z zamknięciem.
Do beszamelu dodać brokuły, roladki ułożyć zamknięciem na dół w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, polać sosem i zapiec 20 min w temp 160 st.