pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 603]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Roladki z mięsa wołowego

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 48

Pyszne mięsko, w sam raz na podwieczorek, do zjedzenia samo

Roladki z mięsa wołowego

Składniki:

Roladki z mięsa wołowego

 

  • 0,5 kg mięsa wołowego bez kości
  • 1 kg pieczarek
  • 40 dag sera żółtego
  • sól
  • olej do smażenia
  • mąka, jajko i bułka tarta do panierki
  • sos Tao Tao

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa wołowego
Mięso rozdzielić na kilka plastrów. Rozbić każdy z nich. Na każdy plasterek nakładać ser żółty, usmażone pieczarki i na te pieczarki kolejną porcję sera żółtego. Zwinąć w rulonik. Obtoczyć w przygotowanej do tego panierce: najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej. Tak przygotowaną roladę usmażyć na patelni z olejem. Po usmażeniu dać na talerz i polać sosem Tao Tao lub tez sos wylać obok i potem maczać roladkę w tym sosie.