SUPERPRZEPIS

Roladki z pastą brokułową

  • 5
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14
Roladki z pastą brokułową Więcej zdjęć (5)

Zielone roladki niczym Shrek.

Składniki:

Roladki z pastą brokułową

 

  • 3 kotlety ze schabu ( po 150 g )
  • 400 g ugotowanego w osolonej wodzie brokuła
  • pieprz kolorowy do smaku
  • curry do smaku
  • sól do smaku
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pastą brokułową
Kotlety ze schabu umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowanego brokuła rozgnieść tłuczkiem do mięsa, doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i curry i wymieszać pastę. Podzielić ją na trzy części. Rozbite kotlety rozłożyć na desce, rozsmarować po nich po porcji pasty i zawinąć roladki. Jajka rozmieszać z sola i pieprzem a bułkę tartą wsypać do osobnego naczynia do panierowania. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Na patelnię wlać olej i smażyć na nim roladki z obu stron na złoty kolor.
Roladki z pastą brokułową
z ugotowanego brokuła przygotować pastę..
Roladki z pastą brokułową
na każdy kotlet rozsmarować przygotwaną pastę.
Roladki z pastą brokułową
roladki panierować w bułce tartej następnie w jajku i znowu w bułce.
Roladki z pastą brokułową
roladki smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.