Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami.
1.Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć i razem z jasną częścią pora pokroić w cienkie plasterki, po czym poddusić na maśle aż do odparowania wody. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Plastry rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i oprószyć przyprawami.
3.Na każdy płat mięsa nałożyć po porcji farszu i posypać startym żółtym serem. Ciasto zwinąć i obwiązać nicią.
4.W rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę i zrumienić roladki. Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Mięso podawać z sosem.
2.Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Plastry rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i oprószyć przyprawami.
3.Na każdy płat mięsa nałożyć po porcji farszu i posypać startym żółtym serem. Ciasto zwinąć i obwiązać nicią.
4.W rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę i zrumienić roladki. Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Mięso podawać z sosem.