natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Roladki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre i szybkie do przygotowania danie.

Roladki z pieczarkami.

Składniki:

Roladki z pieczarkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami.
1.Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć i razem z jasną częścią pora pokroić w cienkie plasterki, po czym poddusić na maśle aż do odparowania wody. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Plastry rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i oprószyć przyprawami.
3.Na każdy płat mięsa nałożyć po porcji farszu i posypać startym żółtym serem. Ciasto zwinąć i obwiązać nicią.
4.W rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę i zrumienić roladki. Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i dusić ok. 40 minut. Mięso podawać z sosem.