Roladki z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z indyka pokroić na paski o szerokości 5-7 cm. Rozbić lekko tłuczkiem. Mięso obsypać z obu stron solą i pieprzem. Można posy

Roladki z piersi indyka

Składniki:

Roladki z piersi indyka

 

Sposób przygotowania:

Roladki z piersi indyka
Pierś z indyka pokroić na paski o szerokości 5-7 cm. Rozbić lekko tłuczkiem. Mięso obsypać z obu stron solą i pieprzem. Można posypać również naszymi ulubionymi ziołami. Mięso w przyprawach wstawić na godzinę do lodówki. Cebulę i pieczarki pokroić na drobniutką kosteczkę. Podsmażyć na maśle. Pod koniec smażenia dodać listki bazylii. Przyprawić do smaku. Rozbite paski indyka smarować farszem z pieczarek. Zwinąć w rulon. Każdy z nich zawinąć w plasterek boczku. Spiąć wykałaczką. Roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Roladki świetnie smakują z sosem czosnkowym i żurawiną.

Tagi:

indyk