Antenka

Antenka

Kucharz
[Przepisów: 9]

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

mięso należy rozbić delikatnie a szpinak dobrze odsączyć, jeśli zachodzi potrzeba przed smażeniem roladek obwinąć je nitką

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

Składniki:

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem
Szpinak umyć , osuszyć i przesmażyć na oliwi z oliwek. Doprawić solą, pieprzem, odrobina gałki muszkatołowej i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pierś pokroić w plastry i delikatnie rozbić przez folię. Doprawić do smaku. Każdą rozbitą pierś posmarować szpinakiem i delikatnie zwinąć. Obsmażyć na odrobinie oliwy z każdej strony uważając, żeby się nie rozwinęły. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i ułożyć kilka gałązek świeżego rozmarynu. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec na ok. 10 – 15 min w temperaturze ok. 180 ̊C.