Sposób przygotowania:
Roladki z piersi z farszem z paluszków :
Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju . Pieczarki drobno pokroić i dołożyć do cebuli- zrumienić , dołożyć wątróbkę i usmażyć .Zmiksować w malakserze paluszki . Dodać 1 łyżkę masła ,wątróbkę i utrzeć .Wymieszać z usmażoną cebulą , pieczarkami , natką pietruszki , jajkiem .Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Pierś rozklepać .Ułożyć na niej farsz i zrolować . Związać nicią do mięsa . Posypać papryką mieloną , curry , pieprzem , Delikatem .Oprószyć mąką .
Rozgrzać na patelni łyżkę masła z łyżką oleju i usmażyć roladkę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do rondelka , podlać woda i dusić na małym gazie 30 minut ( jak trzeba to uzupełnić wodę .Wyjąć . Usunąć nici. Przekroić roladkę na 2 porcje ( na skos ).Sos doprawić , zagęścić odrobiną mąki i dodać trochę słodkiej śmietanki .
Rozgrzać na patelni łyżkę masła z łyżką oleju i usmażyć roladkę na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do rondelka , podlać woda i dusić na małym gazie 30 minut ( jak trzeba to uzupełnić wodę .Wyjąć . Usunąć nici. Przekroić roladkę na 2 porcje ( na skos ).Sos doprawić , zagęścić odrobiną mąki i dodać trochę słodkiej śmietanki .
wedith1
msewka