SUPERPRZEPIS

Roladki z serem i marchewką

  • 11
         
ocena: 5/5 głosów: 15
Roladki z serem i marchewką Więcej zdjęć (3)

Wspaniałe,delikatne roladki gotowane.Idealnie pasują na świąteczny obiad :-)

Składniki:

Roladki z serem i marchewką

 

  • Na dwie osoby:

 

  • 2 plastry mięsa z piersi indyka
  • 1 mała marchew
  • 1/2 cebuli
  • 1/4 papryka czerwona
  • ser żółty (u mnie salami po pięć pół krążków na pierś)
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany
  • sól,pieprz(wg.uznania)
  • 4 gałązki nać pietruszki

Sposób przygotowania:

Roladki z serem i marchewką
Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa. Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką.



Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.Podajemy z czym kto lubi :-)
Roladki z serem i marchewką
Tutaj na tym zdjęciu widzimy roladkę z indyka po przekrojeniu...
Roladki z serem i marchewką
Tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania roladek...