Sposób przygotowania:
Roladki z serem i marchewką
Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa. Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką.
Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.Podajemy z czym kto lubi :-)
Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką) .W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.Podajemy z czym kto lubi :-)
agabi22
evita0007
agabi22,w moich przepisach jeszcze widnieje inna,podobna roladka też gotowana możesz spróbować. Ale powiem Ci że do środka możesz sobie nałożyć co tylko lubicie a póżniej tylko pogotować i gitara :) Dziekuję i pozdrawiam :-)
anemon
agabi22
darmiona
agabi22
można z wszystkim tylko trzeba mocno owinąć roladki folią. ja robiłam też z serkiem topionym , boczkiem i masłem czosnkowym:)
evita0007
arunia
ciamciaramcia
evita0007
A mnie się najbardziej podoba to że możemy napchać duzo farszu i to takiego jakie nasze podniebienie uwielbia :-)
gusia1000