Sposób przygotowania:
Roladki z serem i pieczarkami wg Mychy
Piersi przekrawam wzdłuż na pół i lekko rozbijam. Następnie posypuję lekko solą, pieprzem i papryką. Cebulę obieram. Cebulę i pieczarki drobno kroję. Rozgrzewam tłuszcz na patelni (olej i masło), dodaję pokrojoną cebulę i podsmażam aż się zeszkli, wtedy dodaję pokrojone pieczarki. Smażę, aż grzyby będą miękkie. Na płat mięsa drobiowego kładę plaster sera żółtego, a na to uduszone pieczarki z cebulką, wyrównuję. Zwijam roladkę i maczam w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Roladki smażę na oleju z każdej strony na ładny złoty kolor na niewielkim ogniu pod przykryciem. Roladki można też tylko obsmażyć na patelni, a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec w piekarniku.