Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki z serem w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smakowite roladki z kurczaka.

Roladki z serem w orzechowej panierce

Składniki:

Roladki z serem w orzechowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serem w orzechowej panierce
Piersi umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Filety oprószyć solą, pieprzem i oregano. Odstawić na ok. godz. do lodówki. Orzechy drobno posiekać. Do każdej piersi włożyć kawałek sera pleśniowego, zwinąć mięso w roladę. Jajko rozmieszać ze szczyptą soli i mlekiem, zanurzać roladki w jajku, a następnie w orzechach włoskich wymieszanych z bułką. Roladki smażyć ok. 10-15 min. na małym ogniu obracając je co jakiś czas.