Sposób przygotowania:
Roladki z włoskiej kapusty
Z kapusty odrywamy 8 największych liści i blanszujemy je po 3 minuty w lekko osolonej wodzie.Na koniec przelewamy zimną wodą.Kroimy pierś kurczaka i razem z cebulą pokrojoną w kostkę i natką pietruszki mieszamy.Dodajemy do nich 2 łyżki musztardy.Doprawiamy pieprzem.
Kładziemy nadzienie na liście, zwijamy roladki i podsmażamy je na maśle.Podlewamy roladki rosołem i dusimy 40 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.Resztę kapusty szatkujemy, kroimy marchewkę w słupki i dodajemy je do roladek na 20 minut przed końcem duszenia.Gotujemy ziemniaki.
Wyjmujemy roladki.do kapusty dodajemy śmietanę, resztę musztardy i doprawiamy solą i pieprzem.Doprowadzamy do wrzenia.Podajemy z ziemniakami i kapustą.Smacznego!
Kładziemy nadzienie na liście, zwijamy roladki i podsmażamy je na maśle.Podlewamy roladki rosołem i dusimy 40 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.Resztę kapusty szatkujemy, kroimy marchewkę w słupki i dodajemy je do roladek na 20 minut przed końcem duszenia.Gotujemy ziemniaki.
Wyjmujemy roladki.do kapusty dodajemy śmietanę, resztę musztardy i doprawiamy solą i pieprzem.Doprowadzamy do wrzenia.Podajemy z ziemniakami i kapustą.Smacznego!