ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Roladki ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Alternatywa dla znudzonych schabowymi - roladki ze schabu

Roladki ze schabu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki ze schabu

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu
Plastry mięsa schabowego rozbijamy szeroko i cienko, żeby dało się zwinąć. Posypujemy obficie czarnym pieprzem. Kładziemy plaster boczku na każdym płacie mięsa i przykrywamy połówką plastra sera żółtego. Zwijamy mięsko w rulonik. Roladkę panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju lub smalcu :)
Roladki ze schabu
Piękna i soczysta rolada, do środka można włożyć natkę posiekanej pietruszki żeby było jeszcze bardziej kolorowo :)