dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki ze schabu - kombinowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Roladki kombinowane przyrządziłam dla mojego taty. Bardzo mu smakowały, więc dziele się przepisem z Wami :)

Roladki ze schabu - kombinowane

Składniki:

Roladki ze schabu - kombinowane

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu - kombinowane

Pierwszy etap:

Roladki ze schabu - kombinowane
Na każdym kawałku mięsa układamy wędline i ser żółty.

Schab kroimy w plasterki. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Każdy plasterek smarujemy musztardą, układamy plasterek wędliny i sera. Zwijamy roladki.

Drugi etap:

Roladki ze schabu - kombinowane
Zwinięte roladki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Każdą roladę oprószamy mąką i obsmażamy z każdej strony na brązowy kolor. Przekładamy do garnka.

Trzeci etap:

Roladki ze schabu - kombinowane
Obsmażone roladki dusimy do miękkości mięska.

Roladki zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy do smaku i dusimy do miękkości. Na koniec sos zaklepujemy mąką.
Smacznego!


Tagi:

schab mięso