Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki ze śliwkami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Węgierka jak nazwa wskazuje w ostrym towarzystwie.

Roladki ze śliwkami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze śliwkami.

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze śliwkami.
Mięso oczyszczamy z resztek tłuszczu i rozbijamy na cienki płat. Każdy oprószamy : solą czosnkiem, kładziemy plaster sera, a na nim układamy połówki śliwek. Które następnie posypujemy czerwonym pieprzem. I zwijamy zgrabne roladki. Jeśli płat mięsa jest za mały i to nam się odwija, wtedy spinamy brzegi wykałaczkami. Jajka wbijamy do szerokiego naczynia, dodajemy sól, czarny pieprz do smaku i pozostały suszony czosnek. Mieszamy dokładnie i w takiej masie kąpiemy roladki, a następnie w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętamy o kładzeniu łączeniem do spodu, aby się mięso zasklepiło.
Roladki ze śliwkami.
Cienko rozbite mięso oprószamy przyprawami.
Roladki ze śliwkami.
Na każdym płacie układamy żółty ser i połówki śliwek.
Roladki ze śliwkami.
Zwijamy ciasno roladki i w razie potrzeby pomagamy sobie wykałaczkami, a następnie panierujemy.
Roladki ze śliwkami.
Smażymy z każdej strony na wolnym ogniu.