Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem
Pierś indyczą dokładnie myjemy, osuszamy i przekrawamy w taki sposób, aby powstał duży płat mięsa. Nakrywamy go folią spożywczą i delikatnie rozbijamy. Liście szpinaku przebieramy, odcinamy końcówki ogonków, dokładnie myjemy. Następnie przekładamy do garnka, wsypujemy odrobinę soli, zalewamy wrzątkiem i krótko obgotowujemy. Osączamy na sicie, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju około 10 minut. Pomidory osączamy, drobno siekamy. Płat mięsa indyczego oprószamy solą i pieprzem, obkładamy pomidorami, szpinakiem oraz ciemnymi oliwkami. Na środku układamy mozzarellę. Roladę ścisło zwijamy, oprószamy ją mąką i obsmażamy na oleju. Następnie przekładamy do formy i pieczemy 50-60 minut w temp. 180*C. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub możemy jeść na zimno z pieczywem.