Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem i jajkiem
Filety umyć, osuszyć i rozciąć na dwa jak największe płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak i chwilę go przesmażyć. Do szpinaku za pomocą siatki do jarzyn wkroić jajka, doprawić do smaku i wymieszać nadzienie. Na filety rozłożyć po porcji farszu i zawinąć w rolady. Każdą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i mocno zawiązać. W rondelku zagotować tyle wody aby po włożeniu pakunków zakryła je. Roladki gotować około 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć paczuszki z wody i uważając aby się nie poparzyć wyjąć roladki z folii. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem zamaczać w jajku i znowu w bułce. Smażyć z każdej strony do zrumienienia się panierki. ***** Jeśli ktoś woli roladki można spożywać zaraz po ugotowaniu, będą bardziej dietetyczne.
mysza75
zewa
dziękuję bardzo, a roladki smakowały :)
monikaT83
zewa
Dzięki Moniko :)
julcia12437
zewa
dziękuję :)
zewa
Prawda ???
zewa
Sprawa się wyjaśniła :)
2milutka
?? to znaczy? ciekawa jestem:)
zewa
zwykłe nieporozumienie :)
2milutka
:)
gusia1000