SUPERPRZEPIS

Roladki ze szpinakiem i jajkiem

  • 12
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16
Roladki ze szpinakiem i jajkiem Więcej zdjęć (5)

Dawno nie było roladek, to dziś są ...

Składniki:

Roladki ze szpinakiem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szpinakiem i jajkiem
Filety umyć, osuszyć i rozciąć na dwa jak największe płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak i chwilę go przesmażyć. Do szpinaku za pomocą siatki do jarzyn wkroić jajka, doprawić do smaku i wymieszać nadzienie. Na filety rozłożyć po porcji farszu i zawinąć w rolady. Każdą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i mocno zawiązać. W rondelku zagotować tyle wody aby po włożeniu pakunków zakryła je. Roladki gotować około 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć paczuszki z wody i uważając aby się nie poparzyć wyjąć roladki z folii. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem zamaczać w jajku i znowu w bułce. Smażyć z każdej strony do zrumienienia się panierki. ***** Jeśli ktoś woli roladki można spożywać zaraz po ugotowaniu, będą bardziej dietetyczne.
Roladki ze szpinakiem i jajkiem
ze szpinaku i jajka przygotować nadzienie
Roladki ze szpinakiem i jajkiem
na płaty filetowe nakładać nadzienie i zwinąć roladki
Roladki ze szpinakiem i jajkiem
zawiniete w folię spożywczą roladki gotować w wodzie
Roladki ze szpinakiem i jajkiem
po ugotowaniu roladki można panierować i jeszcze podsmażyć