Sposób przygotowania:
Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetąPrzygotowanie mięsa
Piersi płuczemy i oczyszczamy. Osuszamy. Kroimy w cienkie plasterki i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
Pzygotowanie farszu
Cebulę, czosnek i szpinak siekamy. Cebulę przesmażamy na oliwię. Dodajemy szpinak i czosnek. Na końcu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Dusimy do miękkości. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do farszu dodajemy pokruszony ser i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku.
Zwijanie roladek
Na plasterkach mięsa równomiernie i dość obficie rozsmarowujemy farsz. Ciasno zwijamy tworząc roladkę. Można spiąć wykałaczką.
Pieczenie roladek
Zwinięte roladki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Wierch roladek skrapiamy oliwą. Zakładamy pokrywę i pieczemy ok 25 - 30 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby wierzch lekko się zarumienił.
Smacznego!