Sposób przygotowania:
Rolady drobiowe Eli ze szparagami i boczkiemprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałe końcówki.
przygotowanie składników cd
Boczek pokroić w słupki i w zależności od długości odłożyć krótszych 24 lub dłuższych 12.
przygotowanie składników cd
Resztę boczku wędzonego pokroić w kostkę.
przygotowanie rolad
Piersi rozkroić, rozbić tłuczkiem na duży płat i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie rolad cd
Na mięsie rozłożyć szparagi i słupki boczku.
przygotowanie rolad cd
Rolady ciasno zwinąć i obwiązać kuchennymi nićmi.
przygotowanie rolad cd
W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd
Do rolad dodać cebulę, czosnek, pokrojony boczek i przyprawę do kurczaka. Wszystko razem chwilę smażyć.
Podlać rolady wodą i dusić aż będą miękkie około 40 minut. Gotowe rolady wyjąć z sosu i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować. i podać w sosjerce.
podawanie
Ja podałam rolady z ziemniakami i młodą kapustą. Smacznego!
halina
eli_555
Dziękuję, były pyszne.