SUPERPRZEPIS

Rolady drobiowe z masłem, boczkiem

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Rolady drobiowe z masłem, boczkiem Więcej zdjęć (5)

i jeszcze dodatkiem natki pietruszki

Składniki:

Rolady drobiowe z masłem, boczkiem

 

  • piersi z kurczaka 50 dag
  • pietruszka natka 1 łyżka
  • masło 100g
  • boczek wieprzowy 15 dag
  • przyprawa do kurczaka
  • jajko 1
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • mąka pszenna 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Rolady drobiowe z masłem, boczkiem
Piersi z kurczaka rozcinamy po połowie i lekko rozbijamy pięścią. Obficie nacieramy przyprawą do kurczaka. Kładziemy po plasterku boczku, plasterku masła oraz natce pietruszki. Roladki zwijamy i spinamy wykałaczkami. Jajko rozbijamy i dodajemy sos sojowym. Roladki najpierw taczamy w mące, następnie w jajku i na koniec panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną sałatką. Smacznego.
Rolady drobiowe z masłem, boczkiem
Na przyprawione plastry drobiowe kładziemy masło, natkę oraz boczek
Rolady drobiowe z masłem, boczkiem
Zwijamy i szczelnie spinamy wykałaczkami na końcach
Rolady drobiowe z masłem, boczkiem
Gotowe roladki panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor
Rolady drobiowe z masłem, boczkiem
Propozycja podania z ziemniaczkami i ulubioną surówką