Ginewra

Ginewra

Szef Kuchni
[Przepisów: 20]

Rolady na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolady zrobiłam z mięsa schabowego. Można zrobić również z piersi z kurczaka. W obu wersjach są bardzo dobre.

Rolady na dwa sposoby

Składniki:

Rolady na dwa sposoby

 

Sposób przygotowania:

Rolady na dwa sposoby
Mięso pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Roladki zrobiłam w dwóch wersjach.
Pierwsza wersja:
Kotlety przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić. Ser żółty zetrzeć na tarce. Ułożyć na mięsie pieczarki i ser i zwinąć jak roladę. Obtoczyć w jajku i bułce i smażyć z każdej ze stron.
Druga wersja:
Kotlety przyprawić solą i pieprzem, a także wysmarować lekko musztardą. Ułożyć starty ser żółty i pół plasterka ananasa. Zwinąć jak roladę. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć z każdej ze stron.

ETAP 1:

Rolady na dwa sposoby
Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przysmażyć na oleju.

ETAP 2:

Rolady na dwa sposoby
W wersji z ananasem rozbite mięso tak jak na kotlety posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem

ETAP 3:

Rolady na dwa sposoby
Ułożyć na każdy kotlet pół plasterka ananasa i ser żółty starty na dużych oczkach.

ETAP 4:

Rolady na dwa sposoby
W tradycyjnej wersji kotlety posypać solą i pieprzem. Ułożyć pieczarki i ser żółty.

ETAP 5:

Rolady na dwa sposoby
Zwinięte jak rolady obsmażyć na oleju każdą ze stron

ETAP 6:

Rolady na dwa sposoby
Smażyć na małym ogniu, aż ładnie się zrumieni.