Sposób przygotowania:
Rolady naleśnikowe z mięsem
Zaczynamy od przygotowania ugotowania jajka na twardo, następnie przygotowujemy mięso. Przekładamy mięso do miseczki, dodajemy do niego pokrojone w drobną kosteczkę cebule, majonez, keczup, doprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy dokładnie. Naleśnika smarujemy masą mięsną, przykrywamy drugim naleśnikiem. Ponownie smarujemy masą mięsną. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach i posypujemy na mięsie. Na serze układamy dwie ćwiartki jajka lub 2 małe ogórki konserwowe i zwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć delikatnie wykałaczkami, aby się nie rozeszły. Roladki ułożyć ciasno w naczyniu do zapiekania, przykryć folią aluminiową i piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki dekorujemy zieloną pietruszką.
marietta