Sposób przygotowania:
Rolady rybne
Filety wypłucz. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15min.
Szpinak ugotuj,
Filety posól i na każdy filet nałóż szpinak. Zwiń w roladę. Zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na maśle ze wszystkich stron. Polej wywarem. Duś 5min.
Mąkę zasmaż na maśle, rozprowadź z wywarem i gotuj 10min.
Dodaj śmietanę i kapary.Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zestaw z palnika. Zaciągnij roztrzepanym żółtkiem i dokładnie wymieszaj.
Polej roladki.
Podawaj z ryżem
Szpinak ugotuj,
Filety posól i na każdy filet nałóż szpinak. Zwiń w roladę. Zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na maśle ze wszystkich stron. Polej wywarem. Duś 5min.
Mąkę zasmaż na maśle, rozprowadź z wywarem i gotuj 10min.
Dodaj śmietanę i kapary.Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zestaw z palnika. Zaciągnij roztrzepanym żółtkiem i dokładnie wymieszaj.
Polej roladki.
Podawaj z ryżem