malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Rolady rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Rolady z soli w sosie i z ryżem.

Rolady rybne

Składniki:

Rolady rybne

 

Sposób przygotowania:

Rolady rybne
Filety wypłucz. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15min.
Szpinak ugotuj,
Filety posól i na każdy filet nałóż szpinak. Zwiń w roladę. Zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na maśle ze wszystkich stron. Polej wywarem. Duś 5min.
Mąkę zasmaż na maśle, rozprowadź z wywarem i gotuj 10min.
Dodaj śmietanę i kapary.Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zestaw z palnika. Zaciągnij roztrzepanym żółtkiem i dokładnie wymieszaj.
Polej roladki.
Podawaj z ryżem