Sposób przygotowania:
Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Ogórki pokroić wzdłuż na paski. Cebule obrać z łupinek. Jedną cebulę pokroić w piórka a dwie w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Schab umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Mięso oprószyć solą,pieprzem i rozsmarować na nim dwie łyżki musztardy. Na płatach mięsa ułożyć kiełbasę z grilla,paski ogórka i piórka cebuli. Całość ciasno zwinąć i obwiązać nićmi kuchennymi. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron na rumiano. Do rolad dodać drobno pokrojone cebule,czosnek i razem smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do mięsa dodać pozostałą łyżkę musztardy. Całość podlać wodą,przyprawić solą,pieprzem i dusić do miękkości. Mięso co jakiś czas podlewać wodą żeby się nie przypaliło. Miękkie rolady wyjąć z sosu i odwinąć z nici. Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
Babeczka35