eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1819]

Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne rolady schabowe faszerowane kiełbasą z grilla lub patelni grillowej,ogórkiem kiszonym i cebulą.

Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla

 

  • 3 kotlety schabowe bez kości
  • 3 kawałki kiełbasy z grilla
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • białe bawełniane nici kuchenne

Sposób przygotowania:

Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Ogórki pokroić wzdłuż na paski. Cebule obrać z łupinek. Jedną cebulę pokroić w piórka a dwie w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Schab umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Mięso oprószyć solą,pieprzem i rozsmarować na nim dwie łyżki musztardy. Na płatach mięsa ułożyć kiełbasę z grilla,paski ogórka i piórka cebuli. Całość ciasno zwinąć i obwiązać nićmi kuchennymi. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron na rumiano. Do rolad dodać drobno pokrojone cebule,czosnek i razem smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do mięsa dodać pozostałą łyżkę musztardy. Całość podlać wodą,przyprawić solą,pieprzem i dusić do miękkości. Mięso co jakiś czas podlewać wodą żeby się nie przypaliło. Miękkie rolady wyjąć z sosu i odwinąć z nici. Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Przygotować kiełbasę,ogórki kiszone,cebule i czosnek.
Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Schab umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Mięso oprószyć solą,pieprzem i rozsmarować na nim dwie łyżki musztardy.
Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Na płatach mięsa ułożyć kiełbasę z grilla,paski ogórka i piórka cebuli.
Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Całość ciasno zwinąć i obwiązać nićmi kuchennymi.