Sposób przygotowania:
Zawijaski schabowe Eli
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa na duże płaty. Kiełbasę pokroić na 6 części. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Dwie cebule drobno posiekać,trzecią pokroić w piórka. czosnek przecisnąć przez praskę. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Musztardę (5 łyżek) rozsmarować na kotletach. Na każdym kotlecie ułożyć piórka cebuli i kawałek kiełbasy. Zwinąć roladki i obwiązać białymi nićmi bawełnianymi. W brytfance rozgrzać olej,włożyć rolady i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano.Do rolad dodać cebulę,czosnek i jeszcze przez chwilę smażyć razem. Rolady podlać wodą,dodać pozostałą musztardę,sos sojowy,pieprz i dusić do miękkości-około 40 minut. Gotowe rolady wyjąć z brytfanki,lekko przestudzić i usunąć nici. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego! Ja podałam roladki z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków.