Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z nadzieniemPrzygotowanie nadzienia szpinakowego
Szpinak przebrać, oberwać ogonki i opłukać. Krótko obgotować i osaczyć na sicie. Czosnek obrać i drobno pokroić. Obsmażyć szpinak z dodatkiem czosnku na maśle, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszony ser feta i wymieszać
Przygotowanie roladek
Płaty schabowe rozbić. Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat nałożyć przgotowane nadzienie i zwinąć
Panierowanie i smażenie
Jajka rozbić , rozbełtać widelcem, dodać łyżkę mleka oraz sól i pieprz do smaku.
Nasypać na jeden talerz mąkę, a na drugi bułkę tartą. Obtoczyć roladki w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Włożyć roladki do rondla, dodać na wierzch masło, przykryć pokrywką i poddusić na wolnym ogniu kilka minut